Contact

Vragen over HUBSUB?

Bel me terug Stuur een bericht Locaties
HUBSUB
Beemdstraat 24
5652 AB Eindhoven
Nederland

040 294 68 86
hello@hubsub.nl

Strijdklaar en vastberaden om van de wereld een duurzame plek te maken!

De 'plasticsoep' in Vietnam. Bij het aanschouwen hiervan wist Miriam het zeker. Zij wilde zich hard gaan maken voor een duurzamere wereld! Door die confrontatie heeft ze zich in eerste instantie gericht op circulariteit. Tijdens haar loopbaan is deze interesse steeds verder uitgegroeid naar andere aspecten rondom het thema duurzaamheid, zoals energietransitie en klimaatadaptatie. Dat ze impact wil maken is dus inmiddels wel duidelijk. Maar we wilden graag meer van haar weten. Daarom legden we haar een aantal dilemma's voor!

 


 

Werken bij een opdrachtgever die je bewondert of werkzaamheden waar je van droomt? 
Werkzaamheden waar ik van droom. Door werkzaamheden uit te voeren waar ik gepassioneerd over ben, krijg ik energie en motivatie om elke dag aan de slag te gaan. Ook motiveert het me om mezelf voortdurend te verbeteren, zodat ik nog meer impact kan maken. 

Werken aan je kwaliteiten of werken aan je ontwikkelpunten? 
Op dit moment ligt mijn focus op werken aan mijn kwaliteiten. Uiteraard is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan je ontwikkelpunten. Maar ik geloof dat door te werken aan mijn kwaliteiten ik gelukkiger én effectiever word.  

Flexibiliteit of zekerheid? 
Een beetje van beiden. Zekerheid, omdat ik het fijn vind om te weten waar ik aan toe ben. Flexibiliteit, omdat ik het prettig vind om verschillende soorten werkzaamheden af te wisselen. Ook betekent flexibiliteit voor mij de ruimte krijgen om dingen te proberen en hiermee te experimenteren. Ik geloof dat dit de beste manier is om te ontdekken of een nieuw idee succesvol is. 

Teamverband of solo? 
Teamverband, want duurzaamheid is iets wat we alleen samen kunnen bereiken. Er is ontzettend veel nodig om de klimaatdoelstellingen te behalen. En samen kun je meer bereiken dan alleen! Daarnaast kun je in teamverband verschillende perspectieven en ervaringen benutten. Hierdoor kunnen er creatievere oplossingen worden gevonden. Desondanks kan ik ook genieten van gefocust in mijn eentje werken. 

Doelgericht of zorgvuldig? 
Doelgericht! Het stellen van doelen helpt mij om mijn aandacht en energie te richten op wat echt belangrijk is. Op deze manier kan ik voorkomen dat ik te veel tijd kwijt ben aan randzaken. Maar zorgvuldigheid is natuurlijk ook belangrijk, dus uiteindelijk draait het om het vinden van de juiste balans. 

Ervaring of talent? 
Talent en ervaring zijn beide belangrijk, maar in sommige gevallen kan talent belangrijker zijn dan ervaring. Talent is vaak gekoppeld aan creativiteit, wat zeker bij het thema duurzaamheid goed van pas komt. Een groot deel van verduurzaming is 'nieuw', waardoor ik geloof dat talent in dit geval waardevoller is dan ervaring.

Geluk is toeval of geluk creëer je zelf? 
Geluk creëer je zelf! Ik geloof dat geluk zit in de kleine dingen en in momenten van betekenis of voldoening. Zo geniet ik elke dag van mijn kopje ochtendthee en van het enthousiasme van mijn hond. Maar ook van de relatie met mijn man en mijn vele hobby's. Natuurlijk heb je niet overal controle over en zullen er altijd minder leuke dingen zijn die je kunnen overkomen. Maar door de juiste mindset en keuzes kun je een hoop geluk creëren voor jezelf én voor je omgeving. 

NET ALS MIRIAM IMPACT MAKEN?