Contact

Vragen over HUBSUB?

Bel me terug Stuur een bericht Locaties
HUBSUB
Beemdstraat 24
5652 AB Eindhoven
Nederland

040 294 68 86
hello@hubsub.nl

DE WORK/LIFE MATCH VAN HUBBER HANS

Daniëlle Vlemmix
Daniëlle Vlemmix Recruiter
Neem contact op

Toen Hans zeven jaar geleden werkzaam was bij Omgevingsdienst Groningen kwam hij in contact met HUBSUB. Sindsdien is hij niet meer weg te denken bij HUBSUB. Hans woont momenteel in het bruisende Nijmegen. De ultieme work/life match! Want Hans werkt naast zijn project bij de Omgevingsdienst Twente namelijk ook voor de Omgevingsdienst Regio Nijmegen.

MEET HANS

Hoe ben je in het werkveld van Vergunningverlening Milieu terechtgekomen?
Met zijn opleiding Proces- en Milieutechniek was werken als procesoperator een logische stap. Het werken in ploegendienst was alleen lastig te combineren met zijn gezin. Door goede begeleiding kwam hij in het werkveld van handhaving en vergunningverlening milieu bij de overheid terecht. Inmiddels zijn we al bijna 30 jaar verder en heeft hij bij diverse gemeenten, milieuadviesdiensten, provincies en omgevingsdiensten door heel Nederland gewerkt. Van Haarlem tot Groningen, Friesland, Hoogeveen en Arcen.

Zo, jij hebt heel Nederland wel gezien! Wat maakt het dat je nog al die tijd met zoveel plezier in dit werkveld werkzaam bent?
Dezelfde functie, maar toch steeds in een andere omgeving. Dat spreekt Hans aan. “Je moet het werk zelf leuk maken, daarom vind ik de Omgevingsdienst regio Nijmegen midden in het centrum zo leuk. Je loopt naar buiten en er is meteen leven.” Daarnaast komt Hans met zijn werk steeds bij andere bedrijven terecht. “Bijvoorbeeld bij een voedingsmiddelenfabriek, ziekenhuizen, afvalbedrijven, scheepsbouw en veehouderijen. Dat maakt het zo leuk en het werkveld heel divers.’’ Daarnaast krijgt Hans ook energie van het begeleiden van junioren.

“Ik ben gek op de praktijk en deel dat graag met junioren om ze ook enthousiast te maken en het werkveld te laten verkennen. Je kunt laten zien dat je 30 jaar geleden zelf ook niet alles wist en dat iemand toen de tijd heeft genomen om je het vak te leren en je daarom nu hier staat.”

En waarom HUBSUB?
“De relatie is altijd goed geweest: als ik ergens tegenaan loop, wordt het opgepakt en er is aandacht voor mij. Daarnaast is HUBSUB benaderbaar, als ik vragen heb kan ik daarover sparren. Ook worden er funevenementen georganiseerd om elkaar beter te leren kennen.” Talentmanager Mandy komt regelmatig langs om te kijken hoe het écht met Hans gaat. Samen kijken ze waar Hans energie van krijgt en waar hij zijn aandacht op wil richten. Hans krijgt bijvoorbeeld energie van het begeleiden van junioren.

“Je ziet dat er bij HUBSUB écht naar de mens wordt gekeken. Er wordt geïnvesteerd in de medewerkers.’’

Dat is zeker ons doel! Jouw geluk is het belangrijkste en dat gaat verder dan werk. Waar word jij naast je werk nog gelukkig van?
“Ik houd van motorrijden, maar daar kom ik op het moment weinig aan toe.” Hans heeft namelijk een huis gekocht in Duitsland. Een opknapper met uitzicht over weilanden, bossen en een beek. “Zo heb ik in het centrum van Nijmegen altijd leven om mij heen en in Duitsland kan ik genieten van de natuur.” Genieten van de natuur wil hij ook graag met zijn Aprillia Caponord, maar eerst moet het huis nog flink opgeknapt worden. Samen met zijn broer en zoon gaat hij vaak in het weekend die kant op. Zijn doel is om alles van de grond af aan helemaal op te bouwen. Daarnaast doet hij samen met zijn broer garage inspecties. Zijn broer heeft hier een computerprogramma voor ontwikkeld en runt zijn eigen bedrijf. Vanwege de drukte helpt Hans graag mee. Een bekend vak maar in een totaal andere branche. Hans heeft deze branche helemaal moeten leren kennen. “Hierin was ik zelf weer even de junior.”

Als laatste; heb jij nog een boodschap aan (toekomstige) HUBBERS?
“Mensen hebben vaak oogkleppen op, dat is niet erg, maar zet ze dan zo neer dat je breder kunt kijken. Er zijn zoveel mogelijkheden, leer dit te zien. Ga niet mee met de flow.’’ En mij is ook nog een mooie les bijgebleven, een die volgens mij niet alleen voor junioren geldt:

“Er zijn geen domme vragen, de domste vraag die er is, is dat je de vraag niet stelt.’’

Hans heeft zijn toekomst duidelijk voor ogen: “genieten van het leven.” In zijn werk als vergunningverlener en inspecteur maar ook in zijn privéleven. En soms gaat het ook samen. Bijvoorbeeld met zijn collega’s genieten van zijn passie voor eten. Zo heeft Hans onlangs nog een etentje georganiseerd voor zijn collega’s.