Contact

Vragen over HUBSUB?

Bel me terug Stuur een bericht

Ga van work/life balance naar work/life match als recruiter bij HUBSUB.

Werken als recruiter kun je tegenwoordig (bijna) overal, maar je écht ergens thuis voelen niet. En dat laatste vinden we bij HUBSUB juist zo belangrijk. Recruiter Daniëlle legt uit waarom HUBSUB haar ideale thuisbasis is.

Hoe ben je bij HUBSUB terecht gekomen?
 

“Na de opleiding HBO communicatie was de stap naar recruitment voor mij een logische stap. Als recruiter leer je veel vaardigheden en als je niet goed weet wat je wil, is het een hele slimme keuze. Deze vaardigheden komen namelijk in elke baan van pas. Daarnaast bood het werk als recruiter mij de mogelijkheid om binnen te kijken bij verschillende opdrachtgevers, verschillende type mensen te ontmoeten en verschillende functies te ontdekken. Na eerst ergens anders gewerkt te hebben als recruiter, ben ik hier via een oud-klasgenoot terecht gekomen. Werken als recruiter aan de bureauzijde is snel, dynamisch en je kunt lekker gas geven. Inmiddels ben ik alweer 2,5 jaar werkzaam bij HUBSUB en weet wat ik wil: het recruitmentvak nog verder eigen maken.”


Hoe doe je dat?
“Ik kijk verder vooruit en zie dat recruiten meer is dan alleen maar vacatureteksten schrijven en bellen. Investeren in het merk is heel belangrijk. Laten zien waar we voor staan en gevoel geven aan HUBSUB. Dat onderdeel heb ik ook bij de rest van het recruitmentteam aangewakkerd. Hiermee bezig zijn geeft mij energie, dus daarom help ik ook graag anderen hier weer bij. Creativiteit durf ik dan ook wel mijn 9,5 te noemen. Ik zoek altijd naar manieren hoe het beter of anders kan. Brainstormen over HUBSUB, het bedenken van talentpoolacties of een op maat gemaakt cadeautje. Kijken waar iemand gelukkig van wordt, is waar het om gaat. Zo is een cadeautje voor de kinderen soms meer waard dan een uur samen lunchen.”

Recruitment in combinatie met marketing?
“Ja eigenlijk wel, maar ik ben wel echt een recruiter. Als recruiter heb je namelijk direct contact met kandidaten en dat vind ik heel leuk. Ik hou ervan om nieuwe mensen te leren kennen. Op vakantie, in de kroeg én op het werk. En het mooie is: ik mag zo ook nog eens blij maken met een leuke baan. Mijn werk stopt daarom niet zodra iemand op zijn plek zit. Als iemand mij opbelt om te vertellen dat het nu helemaal voor hem klopt, dan pas heb ik mijn doel bereikt.”

Hoe heb jij jezelf verder ontwikkeld?

“Bij HUBSUB heb ik geleerd hoe je de juiste feedback moet geven en ontvangen. Vroeger zag ik feedback echt als iets negatiefs, maar nu zie ik dat het je echt vooruit helpt. Bij HUBSUB is er een cultuur waarbij iedereen op een hele fijne en opbouwende manier feedback geeft. Daardoor merk je dat je echt beter wordt en groeit in je werk. Daarnaast volg ik nu een NLP opleiding vanuit HUBSUB. NLP staat voor Neurolinguïstisch Programmeren en heeft alles te maken met persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Het zorgt ervoor dat ik mezelf en anderen beter leer begrijpen. Zo leer ik mijn eigen valkuilen nog beter kennen en kan ik de persoon tegenover me sneller doortasten."

 

Hoe zou jij de HUBSUBcultuur omschrijven?
“Ik ben meer op het werk dan thuis en daar zijn we ons allemaal heel bewust van. Het kan daarom met alle collega’s over werk- en privé gaan. Ook als er minder leuke dingen spelen, zijn collega’s er voor je. Het voelt veilig en op je gemak. Zelfs als ik op vrijdag naar mijn opleiding ga, word ik gebeld door collega’s om te vragen hoe het is. Gewoon zomaar, oprechte interesse. We kunnen ook zakelijk zijn naar elkaar, zonder dat het afbreuk doet aan de persoonlijke band en dat werkt heel fijn. We helpen elkaar echt vooruit en je mag ergens tegenaan schoppen ookal ben je goede collega’s. Het allerbelangrijkste: ik ben hier volledig mezelf."

Wat is voor jou de ideale werk/prive balans?

"Het is voor mij echt letterlijk een balans, deze twee moeten elkaar versterken. Hoe relaxter ik in mijn vel zit, hoe harder ik kan werken. Daarom zorg ik voor veel slaap, gezond eten en veel sporten. Als ik de rust in mijn hoofd heb kan ik heel snel opstarten en heb ik voor 10 uur al mijn LinkedIn bijgewerkt, alle mails beantwoord en sollicitaties gepland. Heerlijk als je meer hebt gedaan dan je eigenlijk wilde doen. Dat geeft ook weer nieuwe energie in de avonden.

Ook ben ik 36 uur gaan werken. Zo heb ik om de week een dag vrij voor mijn familie en daar word ik echt gelukkig van. Ik ga met mijn vader of moeder op pad en heb ook nog tijd om mijn huis op te ruimen en te sporten. Door de juiste balans behoud je je energie."


Hoe draagt HUBSUB hier aan bij?
“Je mag twee dagen per week thuis werken. Voor mij is één dag thuis werken perfect. Ik ben thuis meer gefocust waardoor ik goed teksten kan schrijven. Daarnaast speelt sport een belangrijke rol bij mij en mijn collega’s. Als ik thuis werk start ik op in mijn sportkleren en ga tussen 10 en 11 een uurtje sporten. Dit staat gewoon in mijn agenda en niemand vindt dit een probleem. En als ik naar kantoor ga? Dan zou het zomaar kunnen dat ik om 7 uur al met collega’s Vito en Cleo al in de sportschool sta, dat is ook een goed begin van de dag. Ook hebben we met een aantal HUBBERS meegedaan aan de marathon van Eindhoven. Eerst presteren en daarna gezellig samen vieren dat we allemaal gefinished zijn.”

Welke tip heb je voor andere recruiters?

“Doe het op jouw manier. Je bent een goede recruiter als je werkzaamheden uitvoert die bij jou passen. Als je goed bent in telefonisch contact, ga dan zoveel mogelijk bellen. Kandidaten voelen het als je werkzaamheden doet vanuit passie of omdat het moet.”

OOK WERKEN ALS
RECRUITER BIJ HUBSUB

Bekijk de vacature of neem contact op met Monique via het formulier, via 06 278 814 47 of via monique.polman@hubsub.nl