Contact

Vragen over HUBSUB?

Bel me terug Stuur een bericht Locaties
HUBSUB
Beemdstraat 24
5652 AB Eindhoven
Nederland

040 294 68 86
hello@hubsub.nl

Ga van work/life balance naar work/life match als recruiter bij HUBSUB.

Werken als recruiter kun je tegenwoordig (bijna) overal. Maar je ergens écht thuisvoelen niet. En dat laatste vinden wij juist zo belangrijk. Recruiter Daniëlle legt uit waarom HUBSUB haar ideale thuisbasis is.

Hoe ben je bij HUBSUB terecht gekomen?
 

“Na de opleiding Hbo Communicatie was de stap naar recruitment voor mij een logische. Als recruiter leer je namelijk veel waardevolle vaardigheden, zoals relatiemanagement, onderhandelen, gesprekstechnieken toepassen en werken met persoonlijkheidsanalyses. Deze vaardigheden komen namelijk bij elke baan van pas. Ook bood het werk als recruiter mij de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij verschillende opdrachtgevers en verschillende type mensen te ontmoeten. Na eerst ergens anders gewerkt te hebben als recruiter, ben ik via een vriendin bij HUBSUB terechtgekomen.


Hoe ervaar je jouw rol als recruiter?
Werken als recruiter bij HUBSUB is snel en dynamisch! Inmiddels werk ik hier alweer 3,5 jaar en weet ik wat ik wil: het recruitmentvak nog beter doorgronden. Zo kijk ik verder vooruit en zie dat recruiten meer is dan alleen maar bellen, inmailen en vacatureteksten schrijven. Investeren in het merk is bijvoorbeeld heel belangrijk. Laten zien waar we voor staan en lading geven aan HUBSUB. Dat stuk heb ik ook bij de rest van het recruitmentteam aangewakkerd. Hiermee bezig zijn geeft mij namelijk energie. Daarom help ik hier anderen ook graag bij. Creativiteit durf ik dan ook wel mijn 9,5 te noemen. Ik zoek altijd naar manieren hoe het beter of anders kan. Door te brainstormen over HUBSUB, talentpoolacties te bedenken of een op maat gemaakte verrassing te regelen. Kijken waar iemand gelukkig van wordt, is waar het om gaat. Zo is een cadeautje voor de kinderen van onze HUBBERS soms meer waard dan een uur samen lunchen.”

Toch ook een stukje marketing dus?
“Ja, eigenlijk wel, maar ik ben wel echt een recruiter. Als recruiter heb je namelijk direct contact met kandidaten en dat is wat ik heel leuk vind. Ik hou ervan om nieuwe mensen te leren kennen. Maakt niet uit waar: op vakantie, in de horeca en dus ook op het werk. En het mooie is: ik mag deze mensen in het laatste geval ook nog eens blij maken met een voor hen perfecte baan. Mijn werk stopt daarom niet zodra iemand op zijn plek zit. Maar als iemand mij opbelt om te vertellen dat het nu helemaal voor hem of haar klopt. De periode daarna telt, wanneer iemand vertelt dat hij of zij met energie de dag begint én met energie de dag afsluit. Pas dan heb ik mijn doel bereikt.”

Hoe ontwikkel jij jezelf?

“Bij HUBSUB heb ik geleerd hoe je de juiste feedback moet geven en ontvangen. Vroeger zag ik feedback echt als iets negatiefs. Maar nu zie ik dat het je vooruithelpt. Bij HUBSUB is er een cultuur waarbij iedereen op een hele fijne en opbouwende manier feedback geeft. Daardoor merk je dat je echt beter wordt en groeit in je werk. Daarnaast heb ik een NLP-opleiding vanuit HUBSUB gevolgd. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en heeft alles te maken met persoonlijk leiderschap en communicatie. Het zorgt ervoor dat ik mezelf en anderen beter begrijp. Zo leer ik mijn eigen valkuilen nog beter herkennen. En kan ik de persoon tegenover mij sneller doortasten en helpen."

Hoe zou jij de HUBSUB-cultuur omschrijven?

“Ik ben meer op het werk dan thuis en daar zijn we ons allemaal heel bewust van. Het kan daarom met alle collega’s over werk- en privézaken gaan. Ook toen er heftige dingen in mijn privéleven speelden, waren mij collega's er voor mij. Het voelt veilig en vertrouwd. Zelfs na mijn opleidingsdagen van NLP werd ik gebeld door collega’s om te vragen hoe mijn dag was. Gewoon zomaar, vanuit oprechte interesse. We kunnen echter ook zakelijk zijn naar elkaar, zonder dat het afbreuk doet aan de persoonlijke band. En dat werkt heel fijn! We helpen elkaar echt vooruit en je mag het gerust ergens niet mee eens zijn. Maar het allerbelangrijkste: ik blijf hier dicht bij mezelf."

Wat is voor jou de ideale work/life match?

"Het is voor mij echt letterlijk een match. Hoe relaxter ik in mijn vel zit, hoe harder ik kan werken. Daarom zorg ik voor veel slaap, gezond eten en dat ik veel sport. Als ik rust in mijn hoofd heb, kan ik heel snel opstarten. Dan heb ik voor tien uur al mijn LinkedIn bijgewerkt, mailbox opgeruimd en de eerste sollicitaties gepland. Heerlijk als je meer gedaan krijgt dan je eigenlijk wilde doen! Ook ben ik 36 uur gaan werken. Zo heb ik om de week een dag vrij voor mijn familie en daar word ik echt gelukkig van. Door bewust keuzes te maken die bij jezelf passen, behoud je je energie."


Hoe draagt HUBSUB hier aan bij?
“Je hebt de keuze om ook deels thuis te werken. Eén à twee dagen is voor mij perfect. Ik ben thuis namelijk meer gefocust, waardoor ik het beste teksten kan schrijven en kan searchen. Daarnaast speelt sport voor mij een belangrijke rol. Als ik thuis aan het werk ben, start ik op in mijn sportkleren en ga ik tussendoor een uur sporten. En als ik naar kantoor ga? Dan zou het zomaar kunnen dat ik om zeven uur de dag begin met een CrossFit-les! Vitaliteit is een belangrijk thema binnen HUBSUB. Zo staan we regelmatig op de padelbaan en doen we jaarlijks mee aan de marathon van Eindhoven met een groep HUBBERS. Eerst presteren en daarna gezellig samen proosten dat we allemaal gefinisht zijn.”

Welke tip heb je voor andere recruiters?

“Doe het op jouw manier. Je bent namelijk een goede recruiter wanneer je werkzaamheden uitvoert die bij jou passen. Ben je goed in telefonisch contact? Ga dan zoveel mogelijk bellen. Weet jij met jouw teksten potentiële collega's te inspireren? Klim in die pen! Kandidaten voelen het namelijk aan wanneer je je werkzaamheden doet omdat het moet of juist vanuit bevlogenheid.”