Contact

Vragen over HUBSUB?

Bel me terug Stuur een bericht Locaties
HUBSUB
Beemdstraat 24
5652 AB Eindhoven
Nederland

040 294 68 86
hello@hubsub.nl

HUBBER Hanna: "Bij HUBSUB kan ik me verder ontwikkelen."

Sinds 9 januari is Hanna gestart aan haar carrière bij HUBSUB. Bij HUBSUB gaat ze zich verder specialiseren in duurzaamheid binnen de overheid. Met het traineeship duurzaamheid krijgt Hanna verschillende trainingen over onder andere de energietransitie, klimaatwet en participatie onder de Omgevingswet. Al deze kennis kan ze direct toepassen in haar eerste opdracht bij de gemeente Landgraaf. Hoe het proces bij HUBSUB tot nu toe verlopen is vertelt Hanna ons graag.

Kennismaking met HUBSUB
“Na mijn opleiding ging ik op zoek naar functies gericht op duurzaamheid. Verschillende duurzaamheidsthema’s wekten mijn interesse en de raakvlakken met beleid en participatie spraken mij aan. Ik kende HUBSUB nog niet, maar via vacaturesites ben ik terecht gekomen bij het traineeship duurzaamheid van HUBSUB. De ontwikkelmogelijkheid en het contact met mede-HUBBERS sprak mij direct het meeste aan. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat er wordt geluisterd naar mijn persoonlijke wensen. HUBSUB vindt het belangrijk dat ik me op mijn plek voel bij een opdrachtgever en Cleo helpt als talentmanager mij bij het uitstippelen van mijn carrièrepad.”

De sollicitatieprocedure
“Na mijn sollicitatie heb ik telefonisch contact gehad met Bo en ben ik direct uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek in Eindhoven. Een week later kwam ik weer langs voor een verdiepend gesprek. De gesprekken verliepen heel vlot en er is écht goed gekeken of het traineeship aansloot bij mijn wensen. Zelf was ik ook meteen heel enthousiast. Twee weken later tekende ik mijn contract en kon de champagne gepopt worden.”

Op zoek naar een eerste opdracht
“Nadat mijn contract was getekend, ging projectmanager Tim direct voor mij aan de slag met de zoektocht naar een passende opdracht. Zo maakte ik kennis bij gemeente Sittard, gemeente Kerkrade en gemeente Landgraaf. Vooraf kreeg ik een introductieboekje met alle informatie over de opdracht en opdrachtgever. Daarnaast ben ik goed voorbereid door Tim met een kort gesprekje over de organisatie, functieomschrijving en de persoon die ik voor mij had aan de andere kant van de tafel. Zo kreeg ik een goed beeld van wat ik kon verwachten. Het is heel fijn om meerdere gesprekken te voeren, zodat je overeenkomsten en verschillen tussen organisaties kan afwegen. Het voeren van dit soort gesprekken vind ik altijd spannend, maar doordat ik er drie heb gevoerd, heb ik mijn gesprekstechnieken flink kunnen verbeteren. Uiteindelijk viel de keuze op gemeente Landgraaf waar ik vanaf 1 januari mocht starten.”

De introductiedag bij HUBSUB
“Nog voordat ik begonnen was bij de opdrachtgever, maakte ik nader kennis met HUBSUB en mijn nieuwe collega’s tijdens de introductiedag. Deze dag vond plaats op het kantoor in Eindhoven en hier leerde ik meer over HUBSUB, talentmanagement, mijn collega’s en kreeg een training ‘happy in je werk’. Het was leuk om mijn collega’s te ontmoeten en verschillende dilemma’s en persoonlijke doelen met elkaar te bespreken. De dag werd afgesloten met een leuke pubquiz. Die afsluiting was voor mij ook meteen het hoogtepunt, want mijn team won de quiz!”

Talentmanager Cleo
“Nu ik gestart ben, is talentmanagement een belangrijk onderdeel geworden. Ik leerde mijn talentmanager Cleo kennen tijdens de introductiedag en ze was ook bij mijn eerste maand evaluatie. Het is fijn dat er structurele contactmomenten zijn en onder andere via het platform Treams kan ik altijd bij haar terecht als ik vragen heb.”

Mijn eerste maanden
''Ik ben heel erg blij met de afwisseling in projecten en veelzijdigheid die ik heb in mijn opdracht bij de gemeente Landgraaf. Het kost even tijd om bekend te raken met de gemeentelijke bestuursprocessen, maar dat gaat helemaal goedkomen. Ik houd van de open werksfeer, zowel bij HUBSUB als bij de gemeente, waardoor ik makkelijk even bij iemand kan binnenlopen. Binnen de gemeente wil ik me verder ontwikkelen in het schrijven van beleidstukken en bestuurlijke processen. Daarnaast wil ik me verder ontwikkelen als projectleider en inhoudelijk meer kennis op doen op het gebied van duurzaamheid. Het traineeship draagt daar natuurlijk aan bij.

Ik kijk het meest uit naar de module over participatie onder de omgevingswet. Ik vind het belangrijk om burgers te betrekken bij de plannen die gemaakt worden. Wat me vooral hierin aanspreekt is dat je les krijgt van mensen die zelf ook met beide benen in het werkveld staan en dat je de opgedane kennis direct kan toepassen bij de opdrachtgever.''

Happiness score: 8
''Ik ben heel happy vanwege de veelzijdigheid en mooie kansen. Ik kijk uit naar de eerste pop-updag waar ik ook andere duurzaamheidsHUBBERS ga ontmoeten.''

OOK AAN DE SLAG OP DUURZAAMHEID?