Contact

Vragen over HUBSUB?

Bel me terug Stuur een bericht Locaties
HUBSUB
Beemdstraat 24
5652 AB Eindhoven
Nederland

040 294 68 86
hello@hubsub.nl

HUBBER Harry: “Je bent nooit te oud om te leren."

Eind 2021 kwam HUBBER Harry met ons in contact via LinkedIn. Hij wilde graag zijn horizon verder verbreden op het gebied van veiligheid en kwam daarom een bakkie doen om eens kennis te maken. Harry is 49 jaar oud, getrouwd, trotse vader van 3 kinderen en woonachtig in Noord-Brabant. Voor het gesprek met HUBSUB was hij werkzaam als KAM-coördinator bij een aannemer in de infra. Maar na het gesprek met HUBSUB was het meteen duidelijk: Harry start voor HUBSUB op 1 december 2021 als veiligheidskundige. “HUBSUB heeft mij goed op weg geholpen. Zo hebben ze gezocht naar een passende functie waar ik me op mijn plek zou gaan voelen, en dat is helemaal gelukt! HUBSUB zorgt voor een veilig gevoel waardoor ik dit kan uitdragen tijdens mijn werk.” Hoe Harry zich uiteindelijk heeft ontwikkeld bij HUBSUB, neemt hij je graag in mee.

Werken als Veiligheidskundige bij Mourik Infra
Harry werkt als veiligheidskundige op een project bij Mourik Infra. Daar houdt hij zich bezig met onder andere de veiligheid waarbij ze werkzaamheden op de snelweg of onderliggend wegennet uitvoeren. Ook geeft hij ondersteuning op andere projecten zoals de Beneluxtunnel. “Hierbij vervangen we in de A en B buis de hittewerende bekleding. Dit doen we op een platform wat door Mourik zelf is gemaakt en hierbij werken we samen met verschillende partijen. De samenwerking verloopt goed, dus het is supermooi om hier onderdeel van te mogen uitmaken.”


Ontwikkeling staat voorop
De infra tak is niet helemaal nieuw voor Harry. Voorheen hield hij zich bij een aannemer bezig met kabels en leidingen. “Nu ben ik als projectveiligheidskundige verantwoordelijk voor twee arealen waar wij zorgen dat alles van A t/m Z op de snelweg in orde is. Denk aan het gras in de berm/middenberm gemaaid wordt, herstel van geleiderail, asfalt vervangen, lichtmasten plaatsen enzovoort om ervoor te zorgen dat dit allemaal in orde is voor de weggebruiker.” Tijdens dit project merkte Harry dat het belangrijk is om goed in gesprek te blijven met de opdrachtgever. Daarvoor wilde hij zich graag bijscholen. Daarom kreeg hij de mogelijkheid om de HVK opleiding te doen. “Deze kans greep ik natuurlijk met beide handen aan.”
 

HVK opleiding
“In oktober 2022 ben ik gestart met de HVK opleiding in Eindhoven en inmiddels is de eerste module afgerond.” Deze module heeft hij netjes behaald en nu staat module 2 ‘Veiligheid en de mens’ op de agenda. “Hierbij moet ik aan het einde van de module een zelfreflectieverslag maken. Daarin moet ik twee leerdoelen verder uitwerken volgens de SMART-methode. De opleiding volg ik met heel veel enthousiasme en leert mij o.a. hoe ik mezelf nog beter als veiligheidskundige kan profileren binnen een organisatie. Ook bouw je een nieuw netwerk op aan klasgenoten wat heel prettig is.”

Contact met de werkvloer
“Het mooiste aan mijn vak vind ik om in gesprek te zijn met collega’s over hun werk.” Dit was ook de reden dat Harry wel even sceptisch was om de HVK opleiding te gaan volgen. Uiteindelijk is hij heel blij dat hij deze mogelijkheid heeft gekregen. “Je leert enorm veel tijdens de opleiding en ik kan alles steeds beter toepassen in mijn werk.”

 

Verbinding bij HUBSUB
“Naast het contact met collega’s op de werkvloer, vind ik het ook leuk dat ik met HUBSUB verbonden ben met andere Veiligheidskundigen. Zo organiseerde HUBSUB laatst een pop-updag. Het was voor mij heel leuk om andere veiligheidskundige te ontmoeten die ook voor HUBSUB werken.” Zo kon hij zijn netwerk verbreden, sparren en om tips vragen voor zijn HVK opleiding. “Ik kon mooi even rondvragen voor onderwerpen voor mijn scriptie. Daarnaast kwam ik mijn voormalig KAM manager tegen, dus konden we gezellig even bij praten.”
 

Naast de pop-updagen zijn er ook structurele contactmomenten met de persoonlijke talentmanager. “Het contact met talentmanager Mandy verloopt goed, we hebben geregeld een afspraak waarbij we elkaar zien. Tijdens deze gesprekken kan alles worden besproken en je merkt de oprechte betrokkenheid, wat voor mij heel prettig is. Het is echt allemaal gemeend en dat is top! HUBSUB gelooft in jou als medewerker waardoor jij dit bij de opdrachtgever kan laten zien.”

 

Nog een laatste tip
“Krijg je de mogelijkheid om een opleiding te volgen, pak dit met beide handen aan. Je bent nooit te oud om te leren. Tenslotte verandert alles zo snel om ons heen, dat we op alle fronten goed op de hoogte moeten blijven om te kunnen blijven adviseren.”

 

OOK AAN DE SLAG ALS VEILIGHEIDSKUNDIGE?