Contact

Vragen over HUBSUB?

Bel me terug Stuur een bericht Locaties
HUBSUB
Beemdstraat 24
5652 AB Eindhoven
Nederland

040 294 68 86
hello@hubsub.nl

OP PAD MET TOEZICHTHOUDERS PATRICK & DAVID

Het mooie aan HUBSUB is dat je een eigen opdracht krijgt en altijd verbonden bent met andere vakfanaten binnen de HUB. Ook zij hebben hun eigen specialisatie en opdracht en zo kun je veel van elkaar leren. Nieuwe HUBBER Robin ging daarom voordat hij start als Toezichthouder BRIKS een dag op pad met toezichthouders David en Patrick. Wat blijkt? Naast dat ze alle drie werkzaam zijn als toezichthouder hebben ze ook allemaal een passie om zelf de handen uit de mouwen te steken. Patrick en Robin stonden ooit zelf op de bouw als timmerman en David bouwt naast zijn werk zelf aan levensloopbestendige woningen. Je kunt wel raden dat deze mannen daarom niet uitgepraat raken over bouw. Wat ze precies hebben meegemaakt en geleerd lees je in onderstaand verslag.

 

 

 

 

"MIJN 9,5 IS HET TOEZICHTHOUDEN OP BOUWVERGUNNINGEN"

Even voorstellen
Robin Oosterik gaat als Toezichthouder BRIKS (Bouwen Reclame Inrit Kappen Slopen) aan de slag bij Omgevingsdienst Regio Nijmegen. Daar zal hij zich met zijn expertise over bouwvergunningen als een vis in het water voelen. “Het toezichthouden op bouwvergunningen is echt mijn 9,5. Je moet niet alleen weten wat volgens de vergunning is, maar ook omgaan met de mensen. Snel schakelen en de juiste mensen weten te betrekken.”
 

Op pad met Patrick
Patrick werkt bij de gemeente Peel en Maas en houdt in de gemeente Panningen toezicht op oude vergunningen. Hij kijkt waar gebruik van wordt gemaakt en waar niet. Als er geen gebruik is gemaakt van de oude vergunning wordt deze ingetrokken. Is er wel gestart met de vergunning, dan wordt gekeken hoelang er nog over de vergunning gedaan wordt. Robin gaat met Patrick op pad om oude vergunningen te controleren.

 

 “Het eerste adres gaat om verschillende oude en lopende vergunningen. Hierbij blijkt niet alles aangelegd volgens tekening, waardoor er verzwakkingen in de vloer zijn gemaakt”. Daar moet dus nog iets mee gedaan worden.

 

“Op het tweede adres wil de bouw van een schuur niet vorderen. De eigenaar was in 2005 al gestart, maar heeft het wegens privé omstandigheden niet afgemaakt. Daarom heeft hij intussen ook wat delen grond aan zijn zoons geschonken”.

 

"VAN OUD CAFÉ NAAR VIER LEVENS-
LOOPBESTENDIGE WONINGEN"

De bouw op met David
David is toezichthouder bouw bij Omgevingsdienst Rivierenland in Tiel. Daar voert hij inmiddels alweer een jaar met veel plezier zijn opdracht uit. Robin start bij David thuis op. Samen nemen ze door hoe groot de gemeente Maasdriel is en hoeveel bouwvergunningen er ongeveer gerealiseerd worden. Als eerst gaan ze naar een vergunning waar 95 woningen gebouwd worden door een aannemer. Bij de tweede locatie wordt een bedrijfshal gebouwd. Staalbouwers zijn bezig om het laatste staal in de constructie te plaatsen. “Tijdens de controle ontdekten we dat de kanaalplaatvloeren al op de staalplaatconstructie lagen, maar de staalconstructie nog niet onder sabelt is. Na een telefoontje met de aannemer wordt dit opgelost.”

 

David is zelf ook nog bezig met een privéproject. Namelijk het ombouwen van een oud café naar vier woningen. Hij kan het natuurlijk niet laten om dit even te laten zien. En ook dit is onwijs interessant! “Het is een heel mooi project omdat er veel bij komt kijken in verband met brandveiligheid. Daarnaast is mooi om te zien hoe producten die tijdens de sloop vrij komen toch hergebruikt kunnen worden om het afval en de kosten zo laag mogelijk te houden.”

"MEER ALS COLLEGA'S NAAR ELKAAR TOE GEGROEID"

Leuke en leerzame dagen
Tijdens de meeloopdagen zie je dat de werkwijze tussen beide toezichthouders veel van elkaar verschillen en dat maakt zo’n meeloopdag extra waardevol. “Met David heb ik voornamelijk over de Wkb gepraat. Bij Patrick stuitte we op een deel dat er vergunningsvrij is aangezet. We hebben ter plekke samen uitgezocht of het volgens bijlage 2 van de BOR kan.”

 

Welke dag Robin het leukste vond? Daarin kan hij niet kiezen. “Patrick is een beginnend toezichthouder, dus daarin kunnen we beide nog veel leren. Samen hebben we het gehad over opleidingen die we kunnen volgen.” David is meer senior en een vooroploper als het gaat om de Wkb. “Van hem kan ik veel leren over de toekomstige rol van toezichthouder, kwaliteitsborger en aannemer”.

 

Ken je mede-hubbers
De nummers zijn ook meteen even uitgewisseld. “Om even te kunnen bellen over inhoudelijke vragen als er geen sparringsmogelijkheid is binnen mijn opdrachtgever. Met David om op de hoogte te blijven van de Wkb. Daarnaast is het ook leuk voor de heren om straks een keer een dag met mij mee te lopen. In Nijmegen en omstreken wordt er namelijk anders gebouwd dan in hun gemeenten.”


Naast de vakinhoud blijken er nog meer raakvlakken met David en Patrick. “Patrick en ik hebben allebei ervaring in de bouw als timmerman. Mooi om het er samen over te hebben wat goed en fout ging in die tijd.” Met David blijkt er nog een heel ander raakvlak. Namelijk voetbal. Hoewel David fan is van PSV en Robin van FC Twente is er alsnog genoeg gespreksstof.

 

“Door deze twee meeloopdagen heb ik een nog warmer gevoel gekregen, omdat we tijdens deze dagen wat meer over het privéleven te weten zijn gekomen. Hierdoor groei je als collega's toch wat meer naar elkaar en leer je elkaar daardoor nog beter te begrijpen.”

 

 

OOK WERKEN ALS
TOEZICHTHOUDER BOUW
BIJ HUBSUB?

Of wil je net als Robin graag een dag mee op pad om te kijken of het iets voor jou is? Neem contact op met Danielle via het formulier, telefonisch op 06 154 236 00, via mail danielle.vlemmix@hubsub.nl of bekijk onderstaande vacatures.

Bekijk vacatures

Bouwinspecteur Utrecht

BEKIJK VACATURE

Bouwinspecteur Tilburg

BEKIJK VACATURE

Bouwinspecteur Zwolle

BEKIJK VACATURE
OOK BIJ DE HUB HOREN?